Skelett

Utan skelett=Säcka ihop som degklump. Skelett gör oss stadiga.Skelett gör så våra muskler kan fästa sig.Skuldran där sitter nyckelbenet.På ryggen känner man skulderbladen.I handleden sitter handleds benet och det gör så vi kan göra olika saker.Inne i benet sitter lårbenet.Man måste ta rötgen bilder för att se oftas om det är nån skada.Mycket viktig del av skelettet är ryggraden och den börjar uppe i skallen och slutar vid svanskotan.Ryggraden består av många olika ben.Höften kan röra sig åt olika håll och kvoter kan röra sig rak.Lårbenet sitter ihop med skenbenet.Höftleden kan man röra sig åt olika håll.Sina leder gör så vi kan röra sig,men vi behöver muskler.Vuxna bens består av mer kalk en vad ett litet barn gör.Skelett består av mer en 250 ben.

Huden

En av hudens främsta är att skydda mot Solen och andra grejer.Huden förnyas hela tiden.Man tappar ungefär 15kg under sin livstid.Att odla till en kropp tar ungefär 5 veckor.Den största organen är huden.Under överhuden har vi lederhuder.I Sverige finns 50 kända EPP falll.Huden har uppgift att lagra fett.Den hud vi ser med ögat är död hud.

Svar,Till frågor om muskler

Muskler

Muskler är sånt vi behöver för att kunna gå,hoppa.lyfta grejer osv.

Vi har 639 muskler i hela vår kropp och 3 kända är muskler är Skelettmuskler, Glatta muskler och Hjärtmuskler.I armen har vi 53 + skuldergördelns muskler.


Musklerna

Muskler har vi överallt i kroppen.
Vi har t.ex mag,ben och armmuskler.
Musklerna består av några slags trådar
Om man inte stretchar så kan musklerna dras ihop och då får man ont
Det finns ungefär 639 skelettmuskler i människokroppen. Det är svårt att definiera det exakta antalet eftersom olika källor grupperar musklerna olika.Muskler delas in i skelettmuskulatur, glatt muskulatur och hjärtmuskulatur efter utseende och funktion.I armen siiter Biceps  över och Triceps under.Senorna fäster musklerna i skelettbenet.
Skelettmuskler som böjer en led kallas för böjmuskler,medan de som sträcker leden kallas sträckmuskler.Nervsignaler får muskelcellerna att dra ihop sig.Muskelcellerna behöver mycket energi och har därför många energiver och mitokondrier. En skeletmuskel består av många muskelfiber som samlas i buntar.Varje fiber är en enda muskelcell som är mindre en 0.1mm bred.Kondition är ett mått på hur länge våra muskler orkar arbeta.

RSS 2.0